Personlig assistans

Allmänna regler

Om man är under 65 år och har ett varaktigt funktionshinder som gör att man behöver hjälp i vardagen kan man ha rätt till Personlig assistans. Då kan man få hjälp med sin personliga hygien, måltider, att tala med andra eller hjälp för att ta sig till sitt arbete eller ut i det sociala livet utanför hemmet.


Så här går du till väga:

Kontakta din handläggare i den kommun du bor i. Denne kan bevilja dig ett visst antal timmar i veckan eller i månaden, dock högst 20 timmar per vecka, då du får hjälp och stöd.

Har du ett mycket stort behov av hjälp, det vill säga mer än 20 timmar per vecka, kan du även vara berättigad assistansersättning från Försäkringskassan.

 

Varför Omsorgskraft?

Hos Omsorgskraft väljer du själv vem som skall arbeta för dig, hur du vill ha din hjälp utformad och när du vill ha den - ovsett om insatserna är beviljade av kommunen eller Försäkringskassan.

Vi hjälper dig gärna med att finna en person som passar just dig eller du kanske har egna förslag på den person du vill ha hjälp av? Då tillämpar vi så kallad anhöriganställning och anställer denna person. Det viktigaste ligger i att du är trygg och får alla dina beviljade insatser utförda på det sätt som du vill ha det.

Ring oss gärna på 08-646 86 07, så hjälper vi dig!

 

Läs mer om Personlig assistans här!